~Leipominen~
Koska tykkään tosi paljon leipoa, niin päätin jakaa teille ihanille lukijoillekin yhden tosi hyvän reseptin, joka löytyy Pirkka lehdestä sekä Pirkan nettisivuilta :) Ja Psst! En laittanut tuota konjakkia, ei se ole pakollinen :D Ja tein ilman kuorrutusta + kostutusta, tuli silti tosi hyvää!
Ainekset | 20 viipaletta |
---|---|
200 g | Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia |
2 dl | Pirkka sokeria |
3 | kananmunaa |
150 g | tummaa leivontasuklaata |
2 dl | Pirkka vehnäjauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1/2 dl | Pirkka kaakaojauhetta (tummaa) |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 1/2 tl | leivinjauhetta |
Kostutus | |
3/4 dl | vettä |
1/2 dl | sokeria |
3 rkl | konjakkia |
Kuorrutus | |
3 rkl | kuumaa, vahvaa kahvia |
1 1/2 rkl | Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia |
1 1/2 rkl | Pirkka kaakaojauhetta (tummaa) |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 1/4 dl | tomusokeria |
Vaihe 1
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Vaihe 2
Paloittele suklaa veitsellä karheaksi rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
Vaihe 3
Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen.
Vaihe 4
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus noin 1,8 l).
Vaihe 5
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja pane kakku takaisin vuokaan.
Vaihe 6
Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon konjakki. Kostuta kakku seoksella ja anna vetäytyä pari päivää jääkaapissa.
Vaihe 7
Kumoa kakku vuoasta (kasta kakkuvuoka kuumaan veteen, ellei kakku iroa helposti). Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, tomu- ja vanilliinisokeri. Valuta kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle halutessasi heti koristerakeita.
http://thousandyears-tiia.blogspot.fi/2013/12/haaste.html sut on haastettu!:D
VastaaPoista