torstai 12. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: 12. luukku!

~Leipominen~
 
 
Koska tykkään tosi paljon leipoa, niin päätin jakaa teille ihanille lukijoillekin yhden tosi hyvän reseptin, joka löytyy Pirkka lehdestä sekä Pirkan nettisivuilta :) Ja Psst! En laittanut tuota konjakkia, ei se ole pakollinen :D Ja tein ilman kuorrutusta + kostutusta, tuli silti tosi hyvää!
 
Ainekset20 viipaletta
200 gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
2 dlPirkka sokeria
3kananmunaa
150 gtummaa leivontasuklaata
2 dlPirkka vehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1/2 dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
2 tlvanilliinisokeria
1 1/2 tlleivinjauhetta
Kostutus
3/4 dlvettä
1/2 dlsokeria
3 rklkonjakkia
Kuorrutus
3 rklkuumaa, vahvaa kahvia
1 1/2 rklPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
1 1/2 rklPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 tlvanilliinisokeria
2 1/4 dltomusokeria
Vaihe 1
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Vaihe 2
Paloittele suklaa veitsellä karheaksi rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
Vaihe 3
Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen.
Vaihe 4
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus noin 1,8 l).
Vaihe 5
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja pane kakku takaisin vuokaan.
Vaihe 6
Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon konjakki. Kostuta kakku seoksella ja anna vetäytyä pari päivää jääkaapissa.
Vaihe 7
Kumoa kakku vuoasta (kasta kakkuvuoka kuumaan veteen, ellei kakku iroa helposti). Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, tomu- ja vanilliinisokeri. Valuta kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle halutessasi heti koristerakeita.
Vinkki! Kakku on maukas myös ilman kostutusta ja kuorrutusta
 
 
Tästä pääset Pirkan sivuille :)

1 kommentti:

  1. http://thousandyears-tiia.blogspot.fi/2013/12/haaste.html sut on haastettu!:D

    VastaaPoista