sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

VUOKRAUSVIIKKO+ koulua Ricolla

Juu eli vuokrausviikko menikin aika nopeasti, Eileen oli superponi joka ratsastuksella ja tuntuu että siihen poniin sai jotain "otetta" kun sai ratsastaa niin monena päivänä putkeen sillä :) Mutta hyvä niin, nyt huomasin kuinka paljon oikeastaan siitä ponista pidän :)

Mie&Eileen



Ja nyt kerronkin mitä me tehtiin minäkin päivänä:

maanantai: Ensimmäinen vuokrauspäivä. Mentiin tallille joskus 9 jälkeen, haettiin ponit sisälle,, harjattiin, laitettiin varusteet ja mentiin kentälle. Oli ihan normaali koulutunti, pääasiassa tein paljon voltteja, ympyröitä ja kääntymisiä kentän poikki. Eileenillä on siis aina ollut ongelmana kääntyminen, varsinkin laukassa, ja maanantaina pitkästä aikaa sain sen käännettyä laukassa ympyrälle! Iltapäivällä mentiin vielä maastoon, laukattiin aika paljon, ja yritettiin käydä kahluuttamassa poneja, mutta eihän tietysti kukaan niistä halunnut mennä veteen :/

tiistai: Estepäivä! eli siis aamulla mentiin puomikasoja ja puomeja, Eileen käyttäytyi hyvin tuolloinkin, eikä ongelmia ollut juuri lainkaan! Iltapäivällä hypättiin, mutta Eileen oli ilmeisesti väsynyt kun ei oikein meinannut jaksaa keskittyä(lähinnä siis ei suostunut menemään yksin esteelle, jonkun piti mennä edeltä ja pukitteli raipasta)mutta muuten mení ihan ok.

keskiviikko: Tänään otettiinkin enimmäkseen rennosti, aamupäivällä mentiin ilman satulaa ja päitsillä+riimunarulla, Eileen oli parhaimman tuntuinen tällä tunnilla koko vuokrausviikosta :) Kääntyi paljon paremmin kuin perus-suitsilla ja kuolainten kanssa. Iltapäivällä mentiin taas maastoon, ja käytiinhän me kääntymässä pellollakin :D Laukattiin taas aika paljon, ja poneilla riittikin vauhtia koko matkan ajan!
torstai: Viimeinen vuokrauspäivä, ja aamulla mentiin koulua, tein taas paljon kaarevia uria ja ympyröitä ja Eileen oli ihan kivan tuntuinen :) Iltapäivästä sitten vielä hypättiin ilman satulaa, ja Eileen pääsi kyllä elementtiinsä: Se meni korvat hörössä aina esteelle ja hyppäsi ilmavaralla joka esteem, ja sitten kun tämä ratsastaja vähän jäi kiinni suusta hypyn jälkeen, niin meinasi takapää lentää, mutta en onneksi tippunut ;D Hypättiin korkeimmillaan noin 60cm pystyä, sitten oli yksi kavaletti ja ristikko.

Siinähän se vuokrausviikko meni, kuvia ei nyt postaukseen paljoa tullut, koska suurin osa kuvista on Lenen kamerassa, ja saan ne vasta tiistaina :D
(Kaikki Rico-kuvat (c) Iida T.) Tiistaina sitten menin Ricolla, yllätysyllätys :D Päätin ottaa tällä kertaa kannukset tunnille, että voisin harjoitella niillä menoa, kun on tulossa ne Ratsastuskouluoppilaiden mestaruudet, niin pitäähän niihin harjoitella :) Meillä oli tunnin aiheena voltit, ympyrät ja yleisesti taivutukset ja asetukset. Rico alkoi jossain vaiheessa tuntia hakea jo kivasti tuntumalle, ja alkoi kantaa itseänsä(huomaa että kehitystä on kummankin puolella tapahtunut) Laukkatehtävä oli tällä kertaa vähän omituisempi: aloitettiin oikeassa kierroksessa ravissa, ensin piti tulla ratsastuskoulun puoleiselta sivulta puolirata leikkaa, sitten voltti ravissa pitkänsivun loppuun, lyhyellä sivulla käynnin kautta laukannosto ja pitkälle sivulle voltti laukassa. Tehtiin tämä kaksi kertaa, jälkimmäinen onnistui kyllä paremmin, olin itse enemmin hereillä silloin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti