keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kova työ palkitaan aina!

...Kuten myös minun tapauksessani. En näköjään ollutkaan viime keskiviikosta Fenjan kanssa postausta tehnyt vaikka kuva- ja videomateriaalia onkin, joten nyt kun olen tästä kuume-flunssasta vihdoin paranemassa ja pystyin koneenkin ääreen raahautumaan. Tähän aikaanhan olisin normaalisti purkamassa Fenjaa kiviojilla mutta koska olen tässä jo neljättä päivää "viettämässä" kotona todellista laatuaikaa kuumeessa, joka tosin tänään jo laskenut pois, onneksi ei muuten pääsiäisen suunnitelmista tulisi mitään... Mutta palataan viime keskiviikkoon:

Laittelin Fenjan siis ihan normaalisti kuntoon ennen tuntia meidän vakkari paikalla eli käytävällä. Karvaa lähtikin ihan kiitettävästi, tuo on kyllä todellinen mammuttiponi karvan ja ulkonäkönsä puolesta :D Ja samalla kun mie siinä hikihatussa harjasin, poni vaan nuokkui siinä paikallaan, ihanaa kun se ei tuossa käytävällä mihinkään yleensä pyöri, eikä kyllä karsinassakaan, niin saa ihan rauhassa hoitaa. Putsailin vielä kaviot ja sitten varusteet ponille, ja tällä kertaa saatiin lainaan Colibrin ihananihana satula!♥ Satuloin Fenjan ja laitoin suitset päähän ponille, omat kamat päälle ja kentälle mars.


Kun oltiin selkään noustu ja jalustimet säädetty jne, käveltiin alkukäynnit, jonka jälkeen otettiin ohjat tuntumalle. Tunnin kulkua en enää oikeastaan muista, mutta pääaiheena meillä oli eräänlainen neliö tehtävä, eli oli puomit leveyssuunnassa kentällä, toisessa päässä kaks puomia kentän keskellä ja toisessa päässä myös kaksi. Niitä tultiin siinä neliöllä kaikissa askellajeissa, jokaisessa tarkoituksena kääntää ulkopohkeella, ja välttää sisäohjan käyttöä. Käynnissä ja ravissa tämä oli Fenjan kanssa yllättävän helppoa, ja poni kääntyi tosi hyvin. Käynnissä piti vielä tehdä aina ennen kulmaa pysähdys, ja ulkopohkeella kääntö. Lisäksi tehtävä muutettiin ns nopeusharjoitukseksi, kun ope saattoi vain yhtäkkii huutaa "Seuraavasta kulmasta vasemmalle/oikealle" ja hyvin tiuhaan tahtiin.



Jossain vaiheessa pidettiin välikäynnit pitkin ohjin, jonka jälkeen jatkettiin tätä samaa tehtävää laukassa. Fenja oli tosi innokkaan oloinen, eikä ollenkaan puuskuttanut kuten yleensä eli kunto siis parantunut huomattavasti! Vauhtiakin oli välillä melkein liikaakin. Laukkojen jälkeen odotettiin että kaksi muuta laukkaisivat vielä ja sitten tehtiin loppuravit venytellen, Fenjakin alkoi jo hieman rentoutua ja vähäsen venyttikin :) Lopuksi käytiin vielä kävelemässä pellon kautta pieni lenkki ja tultiin kentälle kaartoon.






Huomaa oikeasti kyllä kehitystä tuossa ponissa, nytkin ei tarvinnut neuvotella esimerkiksi siitä eteenpäinliikkumisesta juurikaan koko tunnin aikana, oikean laukan nostot onnistuu nykyään tosi hyvin ja tuntuu että paranee kerta kerralta. Sitä vasenta laukkaa ei tosin saatu vieläkään nousemaan, vaikka kovasti yritettiinkin. Noh ensi viikolla uusi yritys! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti