tiistai 14. huhtikuuta 2015

"Se on se fiilis mitä etsit"

Hei taas!

Nyt on kyllä ratsastuksen puolesta fiilikset olleet ihan katossa! Ricon on ollut ihan tosi hyvä ratsastaa, ja perjantaina tuli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tunnilla sellainen "Wow!"-tunne, kun poni jäi oikeasti odottamaan ja kantamaan laukassa, voi se onnistumisen tunne :) Ja opettajakin ollut ilmeisesti ihan hyvällä tuulella ainakin siitä päätellen, että nyt nämä kaksi viimeisintä tuntia olen saanut Ricon kanssa treenata.


Perjantai 10.4.15 - voltit, ympyrät + kääntäminen

Alkuun varmaan ihmettelette, että miksi ollaan harjoiteltu kääntämistä, kun sehän ollaan opeteltu jo ajat sitten, mutta kyllä juuri sitä harjoittelimme! Tunnin sisältö siis koostui alkuverryttelystä, käynnissä ja ravissa, jonka jälkeen tehtiin molemmissa suunnissa kaikissa askellajeissa ensin voltteja ja myöhemmin laukassa myös ympyröitä.




Alkuun tarkoituksena oli kääntää mahdollisimman suoraa hevosta ulkoavuilla, vain pienen asetuksen ja taivutuksen kanssa, kun tämä onnistui sai ottaa normaalin asetuksen ja taivutuksen. Ravissa sama juttu alhaalla istuen. Jalustimetkin olisi saanut ottaa kaulalle, mutta itse koin paremmaksi pitää ne jalassa. Rico oli alkuun aika vastahakoinen ja itseasiassa mietin tuleekohan tästä yhtään mitään tänään, Puolessa välissä tuntia kumminkin Anne pyysi minut kentän keskelle ja toi Ricolle lainaan Liskan alaturparemmin, ihan vain testattiin auttaisiko se mitään kun Ricolla tapana pureskella kuolainta ja olla hieman levoton sen suun kanssa, niin jos tämä siis hieman tasoittaisi. 


Mutta ponihan veti herneet nenäänsä vai pitäisikö sanoa "turpaansa" kun jatkoin siitä suoraan meneillä olevaan laukkatehtävään, eli vain ympyröitä laukassa. Rico vei miuta muutaman kierroksen ajan ihan 6-0 enkä saanut siihen minkäänlaista kontaktia, tuota se ei olekaan pitkään aikaan tehnyt :D Onneksi se normaali Rico löytyi sieltä jonkin ajan kuluttua, mutta sitten alkoikin poni antaa periksi, ja laukassa oli oikeasti tosi hyvän tuntuinen! Ja hikikin tuli tunnilla, kuvitelkaa vaikka noin yksinkertainen tehtävä; voltit joka askellajissa ja silti sai työskennellä ihan kunnolla. Mutta niin kuin ope sanoikin, niin ei hänen tarkoitus ole aina opettaa jotakin uusia liikkeitä, vaan saada meidät tajuamaan asioita siellä selässä ja oppia ratsastamaan oikein jotta hevosetkin alkavat liikkua oikealla tavalla. Mutta se on itseasiassa vain hyvä asia mielestäni, sillä tunti kokonaisuudessaan oli todella tehokas.



Maanantai 13.4.15 vastalaukat + loiva kiemuraura laukassa

Maanantaina sitten jatkettiin treenejä, Hallimestaruuksiin ei tosiaan Ricon kanssa osallistuttu, oli niin vähän aikaa harjoitella kun itse olin ollut kipeänä, enkä ennen sitä Ricoa tunneilla saanut vähään aikaan. Mutta kumminkin, löysin tai no Tuuli löysi Ricolle oman alaturpiksen joka nyt otettiin käyttöön ja huopakin pääsi koeajolle. Vähän hupsun näköinenhän se on ja hiukan iso mutta kyllä se nyt menee. Tunti koostui jälleen omatoimisesta alkuverryttelystä käynnissä ja ravissa, pääpainona oli että mahdollisimman paljon kentän poikki kääntymisiä. Jonkun aikaa jouduttiin volteillakin pyörimään kun en millään meinannut saada apuja läpi, mutta kun siinä volttikahdeksikolla hetki molempiin suuntiin jumppailtiin sain avut läpi ja lepokäynti. 


Jatkettiin seuraavaksi loivaa kiemurauraa laukassa toisella pitkällä sivulla vasemmassa kierroksessa, toisella pitkällä sivulla itsenäinen ravityöskentely alhaalla istuen. Laukat tuntui suurimmaksi osaksi tosi hyviltä, kertaakaan ei vaihettu vaikka teinkin muutaman jyrkemmänkin kaaren. Samalla Rico alkoi antaa periksi ja oli tosi kivan tuntuinen. Vaihdettiin suuntaa, ja otettiin vastalaukkoja, eli oikea kierros mutta vasen laukka. Poni kuumuikin kivasti, ja saatiin joka kerta se vastalaukka nousemaan ja muutama kaarikin tehtyä, ja kehujakin hyvästä laukasta!





Seuraavaksi tultiin oikeaan kierrokseen loivaa kiemuraa laukassa, ja taas rinteen puoleisella pitkällä sivulla itsenäinen ravityöskentely. Nyt Rico oli jo tosi hyvän tuntuinen, ja liikkui opettajan mielestä ilmeisesti ihan kivasti ja tuntui selkäänkin ihan hyvältä, etenkin ravista saatiin kehuja. Vauhti meinasi tosin kiihtyä aina kiemuralla, ja Rico alkoi ennakoida nostoja. Vielä toiseen suuntaan vastalaukat, jotka nämäkin onnistuivat hyvin ja tehtiin myös kokonainen ympyrä vastalaukassa! Muutama myötälaukka tuli mutta aika nopeasti sain korjattua. Asetusta oli tähän suuntaan vähän liikaa ulos, ja olin itsekkin hieman vinossa, siinä siis lisää harjoiteltavaa! Onnistuneen pätkän jälkeen eteen-alas venyttely ravissa, ja loppukäynnit käytiin kävelemässä takametsässä ja hiittiksellä.





Paras♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti