maanantai 1. elokuuta 2016

Päivölän Kanalauma 2016 | maanantai

Heippa!



Leiriltä on nyt palailtu muutama päivä sitten ja voin sanoa että olipahan taas huikea viikko! Oli kiva kun vihdoin saatiin toteutettua leiri suurinpiirtein samalla kokoonpanolla kuin edellisvuosina ja kaikki tiesivät toisensa entuudestaan ainakin jotakin kautta. Ohjelmaa löytyi sopivasti ja tänä vuonna pääsimme kokeilemaan miltei kaikkia aktiviteetteja ja uimassakin kävimme kaksi kertaa! Ratsastusta ei pidä tietenkään unohtaa, ja itse olen tyytyväinen jokaiseen tuntiin ja maastoon, ei siis moitittavaa. Nyt kuitenkin ensimmäiseen päivään, tällä kertaa postaan päivä kerrallaan, sillä kuvia ja kerrottavaa on paljon.

ensimmäisten tuntien listat
Meidän aamuhan alkoi Roosan kanssa meiltä, heräsimme siinä vähän yli seitsemän ja reippaina pukeuduimme ja söimme sen verran mitä siihen aikaan aamusta pystyimme (eli yhden omenan). Seuraavaksi vielä pikainen tavaroiden tarkistus ja 08.05 hyppäsimme Senjan kyytiin ja suuntasimme kohti Taipalsaarta ja Päivölän Ratsutilaa. Tänä vuonna olimmekin ensimmäisten joukossa paikalla, ja ehdimme tovin vaihtaa osan kanssa kuulumisia ja Maria kertoi jo hieman mitä leiri tulee pitämään sisällään. Yhdeksän aikoihin viimeinenkin oli saapunut ja kerrattiin perusasiat ja jaettiin hoitohevoset, jonka jälkeen vaatteiden vaihtoon ja ensimmäinen ryhmä lähti hakemaan hevosia laitumelta. Sillä välin meidän ryhmä putsasi muutaman karsinan ja  ehdin hetken kuvailla ensimmäistä tuntia, kunnes oli aika hakea oma ratsu, Fafa. En ollut koskaan siis nähnyt kyseistä issikkaa(Fafa on siis yksityinen) ja hieman jännitti hyvällä tavalla, että millainen kaveri hän on.



Miulla oli hyvin aikaa laittaa Fafa kuntoon joten hoidin heposen sitten ihan kunnolla. Kaikki sujui muuten hyvin, mutta en ollut laittanut koskaan aikaisemmin kellekkään Micklem-suitsia, joten niitä jouduin hetken katselemaan ja Sirun avustuksella sain ne oikein päähän. Sitten vain kohti maneesia ja siellä selkään. Fafa tuntui jo heti selkään noustessa hyvin herkältä ja reaktiiviselta, ja sitähän se olikin. Tämä tunti menikin oikeastaan sitten totuttelemiseen ja siihen että sain itseni "issikkamoodiin" ja yllättävän hyvin se sujuikin, miulla oli loppujen lopuksi oikein kotoisa olo tuolla selässä. 



Tunnilla teimme ihan perusasioita. Ensin hieman pysähdyksiä käynnissä, jonka jälkeen muisteltiin mieleen töltti ja tehtiin siinä hieman ympyröitä ja temponmuutoksia. Fafa oli ainakin todella reipas ja itse jäin aluksi hieman kädellä kiinni. Onneksi tajusin höllätä tuntumaa ja Fafa alkoi hieman rentoutua. Seuraavaksi oli ravin vuoro, joka sekin löytyi Fafalta helposti, ja uskalsin myös pitää ohjat alkukankeuden jälkeen kunnolla kädessä ja silti Fafa ravasi rennosti eteenpäin. Ravissa teimme suuria kaarroksia ja ympyröitä sekä testasimme hieman ravia perusistunnassakin. Heh, ei ollut ihan yhtä helppoa kuin niillä hevosilla millä itse olen tottunut ratsastamaan.


Pidimme tuolla väleissä muutamia juomataukoja ja lopuksi laukkasimme molempiin suuntiin aina pitkän sivun ja päätyyn pääty-ympyrän. Laukat sujuivat myös hyvin vaikka aika kovaa menimmekin ja kerran vähän kynnettiin maneesin pohjaa. Lopuksi Fafa oli taas mukavan rento ja tajusin jo hieman miten sitä pitäisi ratsastaa.



Ratsastuksien jälkeen meillä oli päiväruoka ja saimmekin heti alkuun yhtä lempiruoistani, perunoita ja lohta. Ruokailun jälkeen meillä oli vapaa-aikaa, jonka käytimme alkuun aitassa istuen ja syöden herkkuja, Jossain vaiheessa siirryimme kuitenkin ulos pelailemaan ja potkimaan palloa. Siinä samalla pieni sadekuurokin pääsi yllättämään meidät, mutta ei se ainakaan menoa hidastunut. Seuraavassa hetkessä olimmekin jo istumassa taas pöydän ääressä ja syömässä munkkeja.  



Ensimmäiset lähtivät taas hakemaan hevosia ja laittoivat niitä kuntoon maastoa varten. Meidänkin porukan oli tarkoitus lähteä maastoon, mutta sade sattui juuri silloin päälle ja vaihdoimme maneesiin leikkimään. Maastoon miulle oli laitettu Ofelia, mutta sitä ei voinut ottaa leikkitunnille, joten sain valita muistaakseni Prinssistä ja Pokkiksesta, ja päädyin Prinssiin. Eikä ollut väärä valinta, Prins oikein innostui ja kamppailtiin useammassa leikissä siellä viimeisinä. 



Alkuverryttelynä meillä oli Seuraa johtajaa - leikki, jossa sai mennä leikin edetessä kaikkia askellajeja ja tehdä melkein mitä vain. Kokeilimme mm maailmanympärysmatkaa, kuollutta intiaania ja kaikennäköisä variaatioita ilman käsiä ja yhdellä kädellä ratsastamisesta. Tämän jälkeen vuorossa oli Punainen valo vilahti, joka voitettiin kerran, muutenhan olimmekin siinä aika huonoja :D  


Seuraava leikki oli astetta vauhdikkaampi eli Talli palaa. Turvassa siis oli silloin, kun meni "turvapaikkaan" ja tuli hevosen selästä alas ja koski tötsää. Tässä tuli muutamia aika kinkkisiä tilanteita ja Prins ei aina halunnut mennä lähellä tötteröä jos siihen yritti joku muu samaan aikaan. Niimpä jäimmekin muutaman kerran. Tästä vaihdoimme muutamien kierroksien jälkeen omaan suosikkiini, eli maa-meri-laivaan. Tässä Prins sitten heräsikin kunnolla, mutta myös hyytyi loopua kohden ja kerran teki innostuksissaan pienen pukinkin. Silti olimme mukana viimeisellä kierroksella Eveä ja Fleyguria vastaan, mutta hävisimme. 



Ihan lopuksi leikimme vielä Tuolileikkiä, jossa siinäkin olimme finaalikierroksella mukana Sirua ja Fidlaa vastaan. Leikki päättyi tasapeliin kun hienosti syöksyimme molemmat tötterölle musiikin loputtua. Tämä onkin juuri leikkitunneissa parasta, saa heittäytyä (Siru ainakin kirjaimellisesti) ja meno on villiä. Leikin jälkeen vielä ravailimme ja loppukäynneissä tein oman perinteeni ja makoilin Prinssin selässä ja roudasimme tötteröt takaisin paikoilleen. 



Tunnin jälkeen söimme iltaruoan ja teimme hevosille iltamössöt ja siirsimme osan hevosista karsinoihin ja suljimme laitumien portit. Ehdimme tämän jälkeen vielä uimaan Karhupirteille, oli niin piristävää kuuman päivän jälkeen pulahtaa kylmään järveen ja siellä vierähtäkin aikaa. Kun kaikki olivat pulikoineet enemmän ja vähemmän tarpeeksi, lähdimme takaisin Päivölään. Kävin vielä suihkussa ja söimme iltapalaa, jonka jälkeen oli aika siirtyä aittoihin pölöttämään ja valmistautumaan seuraavan päivän aikaiseen herätykseen. 

  • 1. aitta Senja ja Henna
  • 2. aitta Sanna ja Tiia
  • 3. aitta mie ja Roosa (leirillä oli siis kaksi Roosaa, leiriläinen ja leiriavustaja, yrittäkää ja yritän olla sekoittamatta heitä)
  • 4. aitta Siru ja Sanni
  • yläkerta Eve, Krista ja Sonja


1 kommentti: