keskiviikko 3. elokuuta 2016

Päivölän Kanalauma 2016 | tiistai

Päivä alkoi "todella hyvin" nukutun yön jälkeen herätyksellä jo klo 06.50. Jep, ei siis uni ihan tullutkaan kuin olin kuvitellut, sillä miun sängystä  meidän aitasta löytyi illan ja yön aikana muutama lukki ja lisäksi kun oli lomalla tottunut menemään nukkumaan myöhään ja myös heräämään myöhään, ei noin aikainen herätyskään mikään ihan helppo juttu ollut. Ylös kuitenkin sain itseni ihan suhteellisen nopeasti ja suuntasimme aamupalalle ja aamutalliin. Meidän ryhmä siis jäi putsaamaan karsinoita ja lakaisemaan, kun ensimmäinen ryhmä lähti uittomaastoon 08.00. Meillä oli sama edessä sitten ilta kahdeksalta.


Kun hommat oli meidän osalta suurinpiirtein tehty, lähdimme Marian kyydillä Karhupirteille ottamaan ykkösryhmää vastaan sekä kuvaamaan ja auttamaan heitä. 






Jonkun aikaa hevoset saivat polskutella ja nauttia vedestä, muutama kuskikin humpsahti sinne veteen :D Sitten oli aika lähteä paluumatkalle, ja kun olimme auttaneet hevosille satulat selkään lähdimme mekin takaisin tallille. Siinä välissä meillä olikin reilusti aikaa vaan olla ja jutella, vielä senkin jälkeen kun ykkösryhmä saapui maastosta. Kun aikaa oli, kävimme sitten räpsimässä laitumella kaikista halukkaista muutamia kuvia hevosten kanssa ja ilman, ja muutama ryhmäkuvakin ehdittiin ottamaan.

Kunst♥



Ehdittiin juuri ottamaan ensimmäinen ryhmäkuva kun meidän kuvaussessiot tultiin keskeyttämään, tosin ihan hyvästä syystä: Pääsimme ammattilaisvalokuvaajan kameran eteen kuvattavaksi eri aktiviteeteilla tulevia sivuja varten. Ehdittiin tarkkuusammunta ottamaan ennen ruokaa, ja sen jälkeen jatkettiin seinäkiipeilyllä (jouduin itsekkin kuvattavaksi :D), kurlingilla, frisbee-golfilla, rc - autoilla ja lopuksi hevosten hoidolla. Tässä välissä ennen välipalaa otettiin lisää ryhmäkuvia, jotka onnistuivat yllättävän hyvin! 


Seuraavaksi pääsimme tositoimiin eli pelaamaan sisäkurlinkia. Itse en todellakaan osannut pelata kyseistä peliä, mutta hauskaa ainakin oli. Meidän joukkue hävisi kyllä aika hienosti 2-0-2, mutta eipä tuo kauheasti haitannut. Kurlingista suoraan iltaruoalle ja sen jälkeen hoidimme hoitsuja. Hain siis Fleygurin sisään ja otin loimen pois ja harjasin Fleygurin kunnolla sekä rasvasin harjan -ja hännäntyven. Seuraavaksi iltatallin tekoon, jonka jälkeen oli meidän porukan vuoro hakea omat ratsumme sisälle ja laittaa kuntoon maastoa varten. Mie pääsin kokeilemaan taas uutta tuttavuutta, 6-vuotiasta Glodia. Ilman satulaa olisi saanut mennä, mutta miulle ei sellaiseen lupaa annettu ja epäilenkin että en selässä olisi kestänyt, Glod oli kuitenkin sen verran menevä tapaus ja ohjaus sekä suoraan meneminen ei todellakaan ollut itsestäänselvyys. Meidän järjestys oli Roosa&Kunst, mie&Glod, Eve&Fleygur, Siru&Pokkis, Tiia&Hlökk ja Roosa&Prins. Menomatka päästeltiin etenkin loppumatkasta menemään aikamoista vauhtia ja itse olin välillä varma, että pyyhälletään Kunstin ohi. Missään vaiheessa ei kuitenkaan pelottanut, maaston pitääkin olla vauhdikas ja itsekkin lähinnä vain nauroin siellä selässä. 



Glod




Perillä otimme satulat pois ja osa vaihtoi housuja ja kenkiä, itse tyydyin vain käärimään housujen lahkeet ja vaihtamaan kevyemmät kengät jalkaan. Sen jälkeen vain järveen, mars! Glod meni sinne yllättävän hyvin, mutta yritti tulla aina tilaisuuden tullen yhtä nopeasti sieltä poiskin ja kierrettiinkin sitten aina kaislikon ympäri ja läpi uudestaan muiden joukkoon. Glod halusi myös väkisten työntää aina puolet päästä veteen ja pärskytteli sen jälkeen, hassu junnu. Jossain vaiheessa Glod sitten päätti että nyt riittää, ja kun kerran erehdyin sen päästämään rantaan, ei enää veteen takaisin päästy. 





Kun Glod pääsi jo pois rannasta, kipusin vielä hetkeksi Kunstin selkään ja kävimme hetken pyörimässä vedessä ja jopa uitiin pieni lenkki. Kunst♥ Sitten olikin taas aika ruveta valmistautumaan paluumatkaan, ensiksi oli kuitenkin vaihdettava taas vaatteita ja kenkiä. Miun kengät olikin kivan täynnä vettä, ja sain ihan kaataa sitä pois kengistä, onneksi oli toiset mukana. Housutkin oli kivan märät kun sinne uimaan päädyin, ne onneksi kuivui matkalla ihan hyvin. 




Paluumatka aloitettiin hillityllä laukkapätkällä, ja sen jälkeen oli tarkoitus tölttäillä, mutta sekin pätkä päättyi sitten laukkaan. Glod oli selvästi hieman jo väsynyt joten vauhtikin oli tällä kertaa ihan maltillinen. Tallilla olimme noin klo 22 ja ripeästi hoidimme hevoset pois ja päästimme iltamössöille. Menimme vielä itsekkin syömään iltapalaa, ja siirryimme suihkujen kautta aitoille. 



(c) Senja, hieno kuva, mutta näkymä oli livenä kyllä vielä hienompi!

1 kommentti: